Notícies

Croàcia supera Itàlia en la batalla per la medalla de bronze (10-8)

Croàcia i Itàlia han disputat un magnífic partit de consolació el premi gran ha anat a parar a mans dels components de la selecció croata, que s'han fet amb la medalla de bronze. Els campions mundials han hagut d'esforçar de debò per superar el "Settebello", sobretot quan els italians han començat a remuntar en el segon parcial, i han guanyat la seva quarta medalla en els Campionats d'Europa després de les de plata de 1999 i 2003 i la d'or de 2010 en l'edició celebrada a Zagreb.

Loren Fatovic i Xavi García, el català que juga amb Croàcia, han liderat a un equip molt concentrat per a aquest penúltim partit del programa de competició. Croàcia ha jugat com si li fos alguna cosa més que la medalla en l'envit i, fruit d'aquesta agressivitat i empenta, ha assegurat la victòria per una diferència suficient: 10-8.

Els croats han sortit llançats a per la victòria amb un primer quart perfecte que han dominat per 4-0. Itàlia ha reaccionat després per dominar el segon (3-5), amb el que s'ha arribat al descans amb un avantatge de dos gols per als campions del món (7-5).

Han estat els minuts de la gran Itàlia de Francesco di Fulvio, animada per una immensa majoria d'aficionats assistents al partit. Però aquesta tònica s'ha vist truncada en el tercer parcial (2-1 per a Croàcia) gràcies a la figura emergent de Fatovic, que s'ha convertit en el veritable heroi del seu equip, avui desproveït del seu entrenador, Ivica Tucak, que ha tingut de seguir el partit des de la grada per la seva sanció d'un partit a les semifinals.

Luka Loncar, una altra de les estrelles de l'equip, ha rematat la trobada intervingut l'últim quart (10-6) i des d'aquest moment els croats ja han començat a celebrar la conquesta de la medalla de bronze de Barcelona 2018. Itàlia ha anotat els dos últims gols, sense transcendència en el marcador final.